Premiere: Metropia

I den dystopiske animationsfilm "Metropia" gives et skræmmende bud på en nær fremtid, der er styret af få, men magtfulde kræfter. Den svensk-danske koproduktion får premiere torsdag den 10. juni.

Tarik Saleh er både instruktør og står bag manuskriptet til "Metropia" sammen med de to forfattere Fredrik Edin og Stig Larsson. Filmen har en række kendte og internationalt anerkendte skuespillere, der lægger stemmer til, heriblandt amerikanske Juliette Lewis, svenske Stellan Skarsgård og Fares Fares og tyske Udo Kier.

"Metropia" portrætterer en verden, hvor alle naturressourcer er opbrugt. Det verdensomspændende firma Trexx står bag alle forbrugsgoder og har bygget et metrosystem, der dækker hele Europa. Hovedpersonen Roger må efter hans cykel er blevet smadret, se sig nødsaget til at bruge metroen. Han begynder at høre en mystisk stemme i sit hoved, som han ikke ved, hvor stammer fra. Snart møder han den smukke og forførende Nina, der inddrager ham i en konspiration med vidtrækkende konsekvenser.

Filmen har den svenske Atmo som hovedproducent og Zentropa som koproducent. "Metropia" har modtaget støtte fra Det Danske Filminstitut.

Metropia får premiere i Vester Vov Vov i København og i Øst for Paradis i Århus torsdag den 10. juni.

Se trailer til "Metropia"

Tags: Metropia