Premiere: Min bedste fjende

Nørderne vender verden på hovedet, når de tager hævn over deres mobbere i Oliver Ussings nye film "Min bedste fjende", der har premiere torsdag den 3. juni.

Man skal ikke have sarte nerver, når man sætter sig til rette i biografsædet til "Min bedste fjende", hvor der ikke bliver lagt fingre i mellem, når en skoleklasses nørder beslutter sig for at vende op og ned på hakkeordenen i skolegården.

Jeg synes ikke selv, at filmen er for voldsom, men det er jo en smagssag. Oliver Ussing

"Jeg synes ikke selv, at filmen er for voldsom, men det er jo en smagssag," forklarer Oliver Ussing. "Filmen er lige så meget en kommentar til vores verden i dag, og hvordan tyranniske statsledere kan slippe af sted med en masse. Jeg har blot valgt, at henlægge historien til en skolegård," fortæller han. "Filmen er baseret på bogen 'Nørdernes hævn' af Thorstein Thomsen, men filmen tager historien et spadestik dybere og har en knap så blød slutningen som bogen."

Bonusinfo

Filmens fem mangabind om helten og hævneren Niccolo, er skrevet af instruktøren Oliver Ussing og manuskriptforfatter Søren Grinderslev Hansen. Den spanske Disneytegner Ignacio Ferreras har skabt den visuelle side af Niccolo.

Serien om hævneren Niccolo er inspireret af bogen "Fyrsten" (Il Principe, 1513) af den florentinske renæssancetænker Niccolo Machiavelli. Bindene kommer desværre ikke til at blive udgivet, men de flotte bind kan selvfølgelig nydes i filmen.

Undervisningmateriale

Det Danske Filminstituts Børn & Unge afdeling har udarbejdet undervisningsmateriale til "Min bedste fjende".

Materialet er umiddelbart rettet mod skoleelever på 5.-7. klassetrin.

Filmen

Filmen handler om Alf, der er træt af at blive drillet af klassens smarte drenge. Han allierer sig derfor med klassens tykke dreng, Toke, og sammen begynder de langsomt, inspireret af manga-helten Niccolo, at ydmyge deres plageånder. Gennem deres hævn- og gengældelsesaktioner styrker de langsomt deres position i klassens hieraki, men efterhånden som de får smag for magtens sødme, begynder Toke og Alf at overskride mange grænser.

Man kan selv bedømme, hvad man kan holde til, når "Min bedste fjende" har premiere torsdag den 3. juni. Filmen er produceret af Vibeke Vogel og Elise Lund Larsen for Bullitt Film ApS. 

Trailer