Premiere på 37

PREMIERE. 37 mennesker så et mord og gjorde ingenting. 17. november har Puk Grastens spillefilmdebut "37" premiere. Filmen fortæller en historie om kollektiv passivitet i lyset af mordet på Kitty Genovese i 1964.

"37" er baseret på det brutale mord på Kitty Genovese, der fandt sted i New York i marts 1964. 37 mennesker så overfaldet uden at gribe ind, eller tilkalde politiet. Historien udfoldes i og omkring det boligkompleks i Queens, hvor Kitty boede. Scener fra hverdagslivet væves sammen med karakterernes eksistentielle kriser, mens Kitty kæmper højlydt for sit liv udenfor. Kun børnene Troy, Billy og Debbie synes at fatte situationens alvor – uden at være i stand til at få de voksne til at lytte.

"Jeg fortæller '37' fra børnenes perspektiv, fordi de er åbne, ser sandheden og ønsker at hjælpe. Men de voksne lærer dem at kigge den anden vej. Deres personlige utryghed, desperation og følelse af ulige behandling bliver deres undskyldning for ikke at risikere deres egen sikkerhed for et medlem uden for gruppen. Den mentalitet giver de videre til næste generation," siger filmens instruktør Puk Grasten.

Læs det fulde interview med Puk Grasten: Da 37 så den anden vej

"37" blev vist på årets CPH PIX, og havde international premiere ved Göteborg International Film Festival i januar. Ved Moskva International Film Festival 2016 vandt filmen kritikernes pris, mens Puk Grasten vandt prisen som bedste instruktør.

Filmen er produceret af Regner og Tove Grasten for Regner Grasten Filmproduktion og har modtaget støtte fra Det Danske Filminstitut gennem New Danish Screen.

"37" kan ses i biografen fra 17. november.

Trailer