Premiere på Attenberg

IMPORTSTØTTE. "Attenberg" handler om at tage afsked og starte på en ny. Den græske film af Athina Tsangaris har premiere 8. september.

Den 23-årige, menneskesky Marina bor med sin arkitektfar i en prototypisk græsk fabriksby. I stedet for at engagere sig i sin omverden studerer hun den på afstand. Hendes eneste ven er den væsentligt mere fremmelige Bella. Da en fremmed kommer til byen og udfordrer Marina til en bordfoldboldkamp, sker der pludselig noget. Alt imens er hendes sortseer af en far ved at planlægge sin afsked med sit jordiske liv.

Filmen deltog sidste år i hovedkonkurrencen på Venedig-festivalen, samme år som Grækenland markerede sig med Giorgos Lanthimos' "Dogtooth," der blev nomineret til en Oscar.  Filmen er nomineret til LUX-prisen, der uddeles 16. november i Strasbourg.

Attenberg har modtaget importstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Det skriver anmelderne

"Attenberg" er en fornem repræsentant for den nye bølge af græske film. En forunderlig og dragende rejse ind i livet. Og mellem linjerne en social kritik af et Grækenland, der ikke har meget at byde på for de unge, der skal føre landet videre." - Louise Kidde Sauntved, Berlingske Tidende
★★★★★

"Hvad er meningen, tænker man som tilskuer og bliver dermed bevidst om vores tilskuerrolle, og hvordan vi betragter disse sære mennesker [..] Og sikke en åbenbaring." - Sophie Engberg Sonne, Politiken.
★★★★★

"De nye film fra Grækenland er udtryk for en abstrakt realisme, der formår at lade form og sjæl smelte sammen, så det føles som inderlig virkelighed. I 'Dogtooth' var resultatet preciøst og lidt hysterisk. I 'Attenberg' er det simpelt hen mageløst." - Bo Green Jensen, weekendavisen

Importstøtte

Filminstituttet giver støtte til import og lancering af kunstnerisk værdifulde film, som trods åbenlyse og anerkendte kunstneriske kvaliteter, sandsynligvis ikke ville blive vist i danske biografer under normale markedsmæssige vilkår.

Der gives importstøtte til ca. 20 film om året.

"Attenberg" distribueres af Øst for Paradis med importstøtte fra Det Danske Filminstitut. Filmen bliver vist i Gloria og Empire Bio i København og i Øst for Paradis i Århus.

Trailer