Premiere på Barbara

IMPORTSTØTTE. Tidligere i år vandt Christian Petzold en sølvbjørn i Berlin for instruktionen af dramaet "Barbara". Filmen, der er Tysklands Oscar-kandidat, får dansk biografpremiere i dag den 29. november.

Østtyskland, 1980. Den unge læge Barbara forflyttes fra Berlin til en klinik i provinsen som straf for en ansøgning om udrejsevisum. Her kommer hun under opsyn af den charmerende overlæge Andre, hvis interesse for hende ændrer karakter, som tiden går. Imens drømmer Barbara om at flygte til Danmark med sin vesttyske kæreste, Jorg. Men kan hun vide sig sikker på hans motiver?

Filmen vandt i februar en sølvbjørn for bedste instruktion på Berlin International Film Festival og er udvalgt som den tyske Oscar-kandidat i kategorien Best Foreign Language Film. I de danske medier har "Barbara" fået flotte anmeldelser.

Importstøtte

Filminstituttet giver støtte til import og lancering af kunstnerisk værdifulde film, som trods åbenlyse og anerkendte kunstneriske kvaliteter, sandsynligvis ikke ville blive vist i danske biografer under normale markedsmæssige vilkår.

Der gives importstøtte til ca. 15 film om året.

Læs mere om importstøtte

Christian Petzold er instruktør og manuskriptforfatter på filmen, som er importeret af Mis. Label med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer