Premiere på Beyond

PREMIERE. Pernilla Augusts dansk-svenske spillefilmsdebut i de danske biografer fra 14. april.

I Pernilla Augusts "Beyond" rejser Leena til Ystad sammen med sin mand og to døtre, da hendes mor, som hun ikke har set i 25 år, ligger for døden. Opholdet rusker op i en mørk fortid i de svenske velfærdshalvfjerdsere i et "finsk" barndomshjem i Ystads sociale boligbyggeri, Svinalängorna. Noomi Rapace, der brød igennem som Lisbeth Salander i Millennium-trilogien, har filmens hovedrolle som Leena.

"Beyond" har modtaget hæder på sin vej af både juryer og anmeldere. Den høster 5 ud af 6 stjerner i B.T., Politiken, Jyllands-Posten og Berlingske.

Iben Albinus Sabroe fra Berlingske skriver om "Beyond", at den "er simpelthen uhyre intens, så velspillet, vedkommende og på sin egen måde en meget, meget smuk film."

Ved uddelingen af Guldbagge-prisen hev den tre "svenske Oscars" hjem, bl.a. instruktørprisen til Pernilla August. I Venedig modtog den prisen for bedste debutspillefilm i Festivalens Critics' Week.

Filmen er baseret på Susanna Alakoskis anmelderroste roman med den danske titel "Svinestierne". Svenske Hepp Film er producent, og danske Helle Ulsteen har koproduceret for Kamoli Films med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer