Premiere på Bullhead

IMPORT. Det belgiske drama "Bullhead", som har fået arthouse-støtte fra DFI, får premiere i danske biografer i dag.

Kvægfarmeren Jacky er en intimiderende fyr – på størrelse med en tyr og ikke bleg for at bruge sin fysik til at overtale andre. Han har forbindelse til en mafia, som giver dyrene ulovlige vækstfremmende stoffer. Jacky er også selv på sprøjten, men bag det hormonpumpede ydre slæber han rundt på store traumer, som ikke bliver mindre, da han støder ind i sin ungdomskæreste.  

Michael R. Roskams debutfilm "Bullhead" er en mørk og original filmfortælling, som både er en mafia-thriller, et intenst karakterstudie og en foruroligende tragedie.

Støtte til importerede arthouse-film

Det Danske Filminstitut kan yde støtte til markedsføring og distribution samt versionering af importerede arthouse-film i Danmark.

Støtten ydes til importerede arthouse-film med markante og anerkendte kunstneriske kvaliteter, som vurderes ikke at kunne klare sig under normale markedsmæssige vilkår. Der kan endvidere ydes støtte til dansk versionering af importerede arthouse-film for børn og unge. Mindst 25 % af støttemidlerne reserveres til film, hvis markedsføring og distribution er rettet mod børn og unge.

Støtten ydes til spillefilm og dokumentarfilm i spillefilmslængde.

Formålet med støtteordningen er at sikre kunstnerisk kvalitet samt kulturel og geografisk diversitet og mangfoldighed i udbuddet af film, primært på det danske biografmarked, sekundært på andre distributionsplatforme.

Kontakt

Flemming Kaspersen
Redaktør
Telefon: 3374 3429
E-mail: flemmingk@dfi.dk

"En af de bedste film, jeg nogensinde har set," sagde den amerikanske instruktør Michael Mann om "Bullhead", der var nomineret til en Oscar for bedste ikke-engelsksprogede film.

Trailer

"Bullhead" har dansk premiere den 6. marts.