Premiere på CPH:DOX-vinder i Cinemateket

MÅNEDENS DOKUMENTAR. Ben Rivers' svimlende smukke dokumentarfilm "Two Years at Sea" vandt hovedkonkurrencen ved efterårets CPH:DOX-festival. Nu får filmen premiere i Cinemateket, hvor den vises fra den 24.-31. januar.

Udover at løbe med hovedprisen, var "Two Years at Sea" også en af de helt store publikumssucceser på CPH:DOX 2011, hvor alle tre visninger blev udsolgt. De som ikke nåede at se filmen, får nu chancen fra den 24. januar i Cinemateket.

Filmen er et hypnotisk og smukt portræt af eneboeren Jake, der har isoleret sig blandt høje, mørke træer i sit hjemmebyggede landsted – en campingvogn højt oppe i en trækrone. Her får han tiden til at gå med besynderlige projekter, middagslure i dugfriske enge og tankevirksomhed på sin tømmerflåde i søen, mens han udlever den radikale drøm, han havde som en ung mand.

Filmens instruktør, Ben Rivers, interesserer sig for folk, der lever i udkanten af det menneskelige fællesskab. Rivers skildrede eneboeren Jake allerede i 2006 i kortfilmen "This is My Land" og har nu dedikeret ham sin første film af spillefilmslængde.

Resultatet, "Two Years at Sea", er en kunstnerisk oplevelse helt ud over det sædvanlige – en af den slags film, som skal ses i biografen.

Hvad: Månedens dokumentar: "Two Years at Sea".
Hvornår: 24. til 31. januar, kl. 19.00 i Cinemateket.
Læs mere og bestil billetter.

Cinematekets programredaktion, CPHDOX og European Documentary Network står bag Månedens Dokumentar.