Premiere på Den magiske juleæske

PREMIERE. Jakob Ley vil med sit animerede juleeventyr "Den magiske juleæske" genoplive julemagien. I filmen, som kan ses i biograferne fra den 10. november, lægger Lars Hjortshøj stemme til en marcipangris, Maria Lucia til en engel og Uffe Ellemann-Jensen til en gnaven stråbuk.

Julius er 8 år og bor på børnehjemmet Klokkely. Han elsker at høre forstanderen Alfred fortælle om den nat Julemanden afleverede ham i Klokkely. Julius glæder sig til det bliver juleaften og Julemanden måske kommer på besøg igen. Han er lidt af en outsider og bliver drillet af nogle store drenge på børnehjemmet, som fortæller ham at Julemanden ikke findes, det er bare Alfred der er klædt ud. Men hvis Julemanden i virkeligheden bare er Alfred, hvem er det så, der taler til Julius fra den hemmelige juleæske?

"Filmen skal med sit unikke udtryk vise, at der stadig er håb for - og plads til - dansk animation på markedet."

"Jeg ville lave en animeret julefilm, som ingen har set magen til før. En film, hvor vi genfinder glæden ved den gamle tradition, selvom mange af os nok desværre har mistet troen på julemanden, nisserne, englene – ja i det hele taget magien ved det hele," siger instruktør Jacob Ley om "Den magiske juleæske".

Filmen er lavet med en animationsteknik, som blander stop-motion, cut-out og 3D-animation, hvilket giver filmen et særligt visuelt udtryk. Alle karakterer og sets er skabt i en fysisk version, der bliver fotograferet og siden animeret digitalt. 

Den-magiske-juleæske-karakt

"Filmen skal med sit unikke udtryk vise, at der stadig er håb for – og plads til – dansk animation på markedet. Intet mindre! Vi behøver ikke at imitere stilistiske udtryk fra det store udland, som vi alligevel ikke kan komme i nærheden af. Så hellere tage chancen, og tænke selv, indenfor de rammer vi har," fortæller filmens instruktør.  

"Den magiske juleæske" er instrueret af Jacob Ley, skrevet af Ley og Sanne Munk Jensen, og produceret af Sarita Christensen for Copenhagen Bombay. Filmen har modtaget støtte fra Det Danske Filminstitut.

Filmens stemmer er lagt af blandt andre Maria Lucia, Rasmus Bjerg, Bodil Jørgensen, Lars Hjortshøj og Uffe Ellemann-Jensen.

"Den magiske juleæske" kan ses i danske biografer fra 10. november.

Trailer