Premiere på Den skaldede frisør

PREMIERE. I dag har Susanne Biers "Den skaldede frisør" premiere i de danske biografer. Filmen havde verdenspremiere på filmfestivalen i Venedig, hvor den fik en flot modtagelse.

Filmens hovedperson Ida har haft et hårdt år. Hun er ved at komme sig over en kræftsygdom og har netop opdaget, at hendes mand er hende utro med en smuk ung blondine. På vej til sin datters bryllup i Italien bakker Ida ind i en bil, der tilfældigvis viser sig at være Philips; en velhavende forretningsmand og gommens far. Da de to familier endelig samles i en smuk gammel italiensk villa, midt i en citronlund, forventer alle et smukt og romantisk bryllup planlagt til sidste detalje. De kunne ikke have taget mere fejl.

"en behændig film, kommerciel uden at undskylde det, med en sødme, charme og overskuds-stemning" – The Hollywood Reporter

"Den skaldede frisør" fik en flot modtagelse fra publikum på filmfestivalen i Venedig og i internationale brancheblade som The Hollywood Reporter, der kalder filmen "en behændig film, kommerciel uden at undskylde det, med en sødme, charme og overskudsstemning, som vil nå et stort publikum."

Love Is All You Need: Venice Review – The Hollywood Reporter

Screen beskriver filmen som en "natural born winner": "en romantisk komedie, der benytter hvert et kneb og bruger alle genrens klassiske greb."

Love Is All You Need – Screen

I filmens hovedroller ses Trine Dyrholm og Pierce Brosnan. I øvrigt medvirker bl.a. Paprika Steen, Kim Bodnia og Bodil Jørgensen.

"Hævnen", der blev instrueret af Susanne Bier, vandt sidste år en Oscar, og i år er "Den skaldede frisør" sammen med Nikolaj Arcels "En kongelig affære" og Bille Augusts "Marie Krøyer" med i kapløbet om at blive Danmarks bud på en Oscar for bedste ikke-engelsksprogede film. Den 21. september bliver det afgjort, hvilken af kandidaterne der indstilles til prisen.

Sisse Graum Jørgensen og Vibeke Windeløv har produceret for Zentropa Entertainments med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer