Premiere på eksistensfilosofisk basejump-film

PREMIERE. Kristoffer Hegnsvads eksistensfilosofiske dokumentarfilm 'Looking for Exits – Conversations with a Wingsuit Artist' handler om en kvinde, der hver dag springer ud i det uvisse – helt bogstaveligt talt. Filmen får premiere torsdag den 24. marts.

Ellen Brennan er wingsuit jumper. Hver dag bestiger hun tårnhøje bjergtinder, hvorfra hun springer, kun iført sit flyverdragtlignende udstyr, ud i det uvisse. I faldet opnår hun en hastighed på omkring 240 km/t.

Hun er den hurtigste kvinde i verden, og hun bliver anset for at være en kunstner i et ellers mandsdomineret miljø.

Selv om det i sig selv er fascinerende at se en person springe fra tårnhøje tinder, var det ikke en interesse for ekstremsporten, der fik instruktør Kristoffer Hegnsvad til at lave dokumentaren "Looking for Exits":

"Wingsuit jumping er en stærk visuel metafor for at træffe svære valg. Men det var ikke så meget sporten i sig selv, der interesserede mig. Det var Ellen Brennan. Hun er den hurtigste kvinde i verden, og hun bliver anset for at være en kunstner i et ellers mandsdomineret miljø."

Se interview med instruktøren i forbindelse med verdenspremieren på CPH:DOX

Hvad driver et menneske til at forfølge en karrierevej, der som regel kun varer fem til seks år? Hvorfor tilbringer man sine dage på ensom jagt efter nye steder at kaste sig ud fra? Gennem en kameralinse og filosofiske podcast-inspirerede samtaler søger Kristoffer Hegnsvad svarene hos en kvinde, der har valgt at leve et liv helt ud til kanten.

"Looking for Exits", som sidste år blev vist på CPH:DOX, får danmarkspremiere torsdag den 24. marts i udvalgte biografer rundt i landet. Ved premieren i Gloria stiller instruktøren op til Q&A, og efter filmen vil der være mulighed for at få et glas vin i foyeren.

Trailer

Visninger

København, 24.-30. marts: Gloria
Thisted, 24.-27. marts: Kino 1-2-3
Aalborg, 24. marts: Biffen i Nordkraft
Aarhus, 26.-31. marts: Øst for Paradis