Premiere på "En enkelt til Korsør"

Billede til artiklen Premiere på En enkelt til Korsør

"En enkelt til Korsør" er titlen på Gert Fredholms nye film, som får premiere fredag den 19. september.

Rasmus har netop afsluttet sin ph.d.-afhandling om "den romantiske idiot" med stor succes, men drømmen om en forskerstilling må erstattes med en enkelt til Korsør, hvor en stilling er ledig som dansklærer på Voksenundervisningscentret. Rasmus forelsker sig i eleven Signe, som bliver en udfordring for hans romantiske forestilling om at finde og slå sig ned med den eneste ene.

Gert Fredholm er måske mest kendt for den anmelderroste film "At klappe med en hånd", som i 2001 lokkede 200.000 danskere i biografen, men Fredholm har en lang karriere i den danske filmbranche. Han hører til den første afgangsklasse fra Den Danske Filmskole i 1968 og har været leder af instruktøruddannelsen selvsamme sted fra 1992-98. Han debuterede i 1971 med filmen "Den forsvundne fuldmægtig".

"En enkelt til Korsør" har både nye ansigter og gamle kendinge på rollelisten. Blandt de medvirkende er Lærke Winther Andersen, Kurt Ravn og Bjarne Henriksen, og i sin første hovedrolle i en spillefilm ses Carsten Bjørnlund, som blandt andet gjorde sig bemærket i Hella Joofs miniserie "Album", vist på DR1 tidligere på året.

DFI Factsheet

Trailer: