Premiere på flere platforme

"Profetia" er første danske spillefilm, der kan ses i biografen, på dvd og video-on-demand samtidig. Det skyldes nye lanceringsvilkår for New Danish Screen, der har støttet filmen.

Når Johan Melins "Profetia" får premiere som Månedens Film i Cinemateket den 25. oktober, kan den allerede dagen efter opleves på dvd og internettet. "Profetia" er den første danske simultan-release.

De nye lanceringsvilkår for New Danish Screen adskiller sig bl.a. fra de normale regler for spillefilm ved ikke at være omfattet af en holdback-periode på et halvt år mellem biografpremiere og dvd-udgivelse.

Lanceringsvejledning for New Danish Screen

Jakob Høgel, Kunstnerisk leder for New Danish Screen, DFI, ser frem til at arbejde med de nye vilkår:

"Med dette initiativ går vi fremtiden i møde. Vi kommer til at opleve nye distributionsformer af film; i stedet for bare at se til gør vi nu vores egne erfaringer med de nye muligheder."

Også Steffen Andersen-Møller, Områdedirektør for Publikum & Formidling, DFI, glæder sig over de nye lanceringsmuligheder, ikke kun på vegne af talentudviklingen, men også på vegne af publikum:

"Det er vigtigt at holde fast i at New Danish Screen er en talentordning, der primært handler om at fremme talentet. At ordningen ikke som sådan er født med en traditionel biograflancering for øje, betyder jo ikke, at de enkelte film skal holdes væk fra publikum – tværtimod. Nu kan vi gå ind og vurdere den enkelte films behov og muligheder i forhold til publikumspotentiale på tværs af distributionsplatforme og alternative lanceringsformer. Man kan vel sige, at vi har tilføjet talentudviklingen en ekstra dimension – lanceringen."

"Profetia" kan fra den 26. oktober opleves på Filmstriben.dk, hvor Johan Melins forrige spillefilm "Preludium" kan ses gratis måneden ud. Filmen kan fra samme dato købes på dvd i Cinematekets Film- & Boghandel.

Biografrelease: www.cinemateket.dk
Dvd-release: www.dfi.dk/shop
Video-on-demand: www.filmstriben.dk

Initiativet til Danmarks første simultan-release sker i et samarbejde mellem Det Danske Filminstitut, Bullitt Film og Level K.

"Profetia" er produceret af Elise Lund Larsen og Vibeke Vogel for Bullitt Film ApS med støtte fra New Danish Screen. Se trailer og oplev filmens univers på www.profetiafilm.com.

Tags: