Premiere på Footnote

IMPORTSTØTTE. Joseph Cedars israelske "Footnote" vandt for bedste manuskript i Cannes i 2011, har siden været nomineret til en Oscar og har modtaget ni priser fra Det Israelske Filmakademi. Der er dansk premiere i dag.

Filmen udspiller sig i det religiøse forskningsmiljø, hvor Eliezer og Uriel Shkolnik, far og søn, er rivaliserende professorer i talmudisk litteratur. Da faderen modtager nyheden om, at han skal hædres med den prestigefyldte Israel-pris, står sønnens jalousi i lys lue. Der er imidlertid sket en forveksling, idet prisen er tiltænkt Uriel. Skal han røbe sandheden for sin far eller lade den gamle løbe med æren?

"Footnote" vandt for bedste manuskript på Cannes Film Festival i 2011 og var nomineret til en Oscar for bedste ikke-engelsksprogede film. Den vandt også ni israelske "Robert-priser", som uddeles af Det Israelske Film Akademi.  

Importstøtte

Filminstituttet giver støtte til import og lancering af kunstnerisk værdifulde film, som trods åbenlyse og anerkendte kunstneriske kvaliteter, sandsynligvis ikke ville blive vist i danske biografer under normale markedsmæssige vilkår.

Der gives importstøtte til ca. 15 film om året.

Læs mere om importstøtte

Jeseph Cedar har instrueret og skrevet manuskript. Filmen er importeret af Miracle Film med importstøtte fra Det Danske Filminstitut.

 

Trailer