Premiere på Gud taler ud

PREMIERE. Henrik Ruben Genz er tilbage med sin syvende spillefilm ”Gud taler ud”, baseret på Jens Blendstrups selvbiografiske roman af samme navn. Søren Malling indtager rollen som den selvbestaltede gud, mens Lisa Nilsson spiller rollen som hans kone Gerd Lillian. Filmen kan ses i danske biografer fra den 28. september.

I 80’erne vokser Jens og hans brødre op i et parcelhus i Risskov. Her regerer familiens overhoved Uffe – psykolog og selvbestaltet Gud i slåbrok og underbukser. Forandringer truer familiefreden, da Uffe sætter sig for at skrive sine erindringer. Huset fyldes af Uffes loyale patienter, der yder Uffe både moralsk og øldrikkende selskab. På drengeværelserne ulmer oprøret, mens mor Gerd Lillian kæmper bravt for at holde sammen på familien. Men før sønnerne Jens, Thomas og Mikkel kan gøre sig fri af undertrykkelsen og blive voksne, kommer det til et afgørende opgør med ”Gud”.

Det er ikke første gang Henrik Ruben Genz baserer sin film på et romanforlæg. I 2008 instruerede han filmen ”Frygtelig lykkelig”, baseret på Erling Jepsens roman af samme navn.    

Filmen er produceret af Morten Kaufmann og Signe Leick Jensen for ToolBox film og støttet af Det Danske Filminstitut.

Tags: Gud taler ud