Premiere på Guldbjørn-vinderen "Honning"

Vinderen af Guldbjørnen på årets filmfestival i Berlin kan man nu opleve i biografen. Semih Kaplanoglus poetiske spillefilm "Honning" handler om lille dreng og hans første svære skoleår.

"Honning" er den tredje film i tyrkiske Semih Kaplanoglus trilogi om sjælens bånd. Filmene er selvstændige fortællinger, men i alle film optræder en person ved Yusuf som gennemgående karakter.

Stærke bånd

Hovedpersonen i "Honning" er drengen Yusuf, der er enebarn og lever med sine forældre i et isoleret bjergområde. Yusufs far er biavler, og drengen følger med beundring faderen, når han omhyggeligt placerer sine hjemmelavede bistader øverst i skovens højeste træer.

Men de stærke bånd mellem far og søn kan ikke forhindre Yusuf i at blive betragtet som lidt af en særling. Yusuf stammer nemlig og skammer sig over for sine klassekammerater. Da faderen en dag ikke kommer hjem, beslutter Yusuf sig for at gå ind i skoven på egen hånd.

Semih Kaplanoglu er en af tidens mest profilerede navne i tyrkisk film og har vundet priser både som instruktør, manuskriptforfatter og producent, blandt andet for de to første film i trilogien "Yumurt" ("Egg") og "Süt" ("Milk").

Pressen skrev

* * * * * "En af de smukkeste, mest billedskønne film, denne anmelder har set. En af de ganske få film, hvor vi oplever, at ord, billeder og skuespil smelter sammen til stor filmkunst" Morten Dürr, Børsen

* * * * * "En smuk perle... tryllebinder publikum - en stille, smuk og betagende film om sjælens længsler" Eva Zierau, Kultunaut

* * * * * "Det er en fantastisk film... giver billedsiden et enestående realistisk nærvær. På skuespilsiden er den lille Bora Altas lidt af et fund. Den skal ses for sit fantastiske, nøgterne og gribende portræt af et lille menneskebarn" Bent Stenbakken, Nordjyske

* * * * "En simpel og renhjertet lille film af stor skønhed, og det er rent ud bevægende" Michael Bo, Filmmagasinet Ekko

* * * * "En sanselig og smuk film" Martin Lennon, DR Filmland

"Et vidunder af skønhed, dybde og følsomhed" Peter Tudvad, Ekkofilm.dk

Importeret med støtte

"Honning" - med originaltitlen "Bal" - er importeret af Miracle Film Distribution med støtte fra Det Danske Filmisntitut.

Filminstituttet giver støtte til import og lancering af kunstnerisk værdifulde film, som trods åbenlyse og anerkendte kunstneriske kvaliteter, sandsynligvis ikke ville blive vist i danske biografer under normale markedsmæssige vilkår. Der gives importstøtte til ca. 20 film om året.

"Honning" har premiere torsdag den 19. august i Biffen i Aalborg, Øst for Paradis i Århus samt i Vester Vov Vov og den nyrenoverede Gloria i København.

Læs mere om filmen på Miracle Film Distribution.