Premiere på Gun Fight

MÅNEDENS DOKUMENTAR. Oscar-vinder Barbara Kopples nye dokumentar "Gun Fight" er et skræmmende møde med et amerikansk samfund, hvor omkring 250 mio. våben er i private hænder. Filmen havde premiere i Cinemateket torsdag den 22. og vises frem til 30. december.

"Guns are why America is still free", mener Bradford Wiles, som er studerende ved Virginia Tech, hvor 32 unge omkom, og mange blev såret ved en skudmassakre i 2007. Ifølge Wiles skulle alle studerende have tilladelse til at bære våben på campus, for så kunne man have stoppet den medstuderende, der gik amok. Denne havde i øvrigt anskaffet sig alle sine våben legalt, selv om han havde en diagnose som psykisk syg.

I sin nye film "Gun Fight" kaster den dobbelte Oscar-vinder Barbara Kopple et friskt blik på det amerikanske samfunds omgang med våben ti år efter Michael Moores "Bowling for Columbine" – tilsyneladende har ikke meget ændret sig.

Vi besøger bl.a. politisk indflydelsesrige våbenlobbyister, to unge amerikanske syrehoveder, der boltrer sig i våben, nedslidte skadestuer, desperate læger og ofret Colin Goddard, der blev ramt fire gange under Virginia Tech-massakren og var en af blot syv elever, som slap levende ud af en fransktime.

"Gun Fight"
22. til 30. december, kl. 19.15
Billetbestilling

Instruktør: Barbara Kopple
USA, 2011 
88 min.
Tilladt over 15 år, Engelsk dialog