Premiere på Heartstone i Venedig og Toronto

VERDENSPREMIERE. Gudmundur A. Gudmundssons dansk-islandske debutspillefilm får  verdenspremiere på Venice Days 1. september, og blot ti dage senere har den nordamerikansk premiere i Toronto-festivalens Discovery-program. Wendy Mitchell har talt med instruktøren. 

"Heartstone" foregår i en afsides fiskerlandsby i Island. Thor og Christian er bedste venner, og det er sommeren, hvor følelserne begynder at spire. Thor er forelsket i Beth, den smukkeste pige i byen. Og Christian opdager, at han er tiltrukket af sin ven. Følelserne er svære at skjule, og efterhånden som resten af byen involveres, optrappes konflikterne i det lille samfund.

"Vi er del islandske instruktører, der har lært meget af dansk film" – Gudmundur A. Gudmundsson

Den dansk-islandske film får verdenspremiere i sideprogrammet Venice Days under filmfestivalen i Venedig den 1. september, og den kan allerede ti dage senere opleves på Toronto International Film Festival i Discovery-programmet.

Instruktør Gudmund A. Gudmundsson er selv vokset op i Island, hvor han uddannede sig fra Islands Kunstakademi i 2006. Efterfølgende flyttede han til Danmark, hvor han læste til manuskriptforfatter.

"Vi er del islandske instruktører, der har lært meget af dansk film og den danske film industri, inklusiv mig selv," fortæller Gudmundsson i et interview, som Screen Internationals Wendy Mitchell har lavet for DFI. 

Læs hele det engelsksprogede interview "Boyhood Memories"

Gudmundsson modtog en Special Mention på filmfestivalen i Cannes for sin kortfilm "Hvalfjord" i 2013. Både "Hvalfjord" og "Artun" fra 2014 er lavet med støtte fra Filmværkstedet. Manuskriptet til "Heartstone" udviklede den islandske instruktør på Cannes Cinefondation's Residence-program i Paris.

Filmen er produceret af Jesper Morthorst og Lise Orheim Stender for SF Film Production og koproduceret af Anton Máni Svansson for Join Motion Pictures. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut og Icelandic Film Centre.

Der er endnu ikke fastsat en dansk premiere.

Venice Days 31. august - 10. september 2016

Toronto International Film Festival 8.-18. september 2016