Premiere på Himlen falder

Billede til artiklen Premiere på Himlen falder
Fredag den 30. januar debuterer Manyar I. Parwani som spillefilmsinstruktør med "Himlen falder". Filmen tager udgangs punkt i en af Danmarks mest grusomme sager om seksuelle overgreb på børn: Tønder-sagen. "Himlen falder" handler om at gøre op med sin fortid og rejse sig fra støvet.

Sara blev fjernet fra sin familie som 11-årig og anbragt i en plejefamilie. Nu, som 28-årig, får hun nyheden om, at hendes biologiske mor er død. Trods en modvilje mod at grave i sin uforløste fortid, rejser hun til Fyn for at deltage i begravelsen. Hendes plan om hurtigt at tage tilbage til København
ændrer sig, da hun opdager, at hun har to små søstre. Langsomt afdækkes frygtelige begivenheder, der trækker deres spor tilbage til Saras barndom.

"Historien udspringer for mig af en smerte. Jeg læste Claus Jessens bog om Tønder-sagen, hvor han i forordet skriver, at om fjorten dage har alle glemt det", udtaler Manyar I. Parwani til FILM. "Det kan godt være, vi andre kan glemme, men mennesker, som har været udsat for det, der skete i Tønder-sagen, glemmer det aldrig. Det ødelægger et liv for altid, og det ville jeg vise ved at fortælle en af de historier, der normalt aldrig bliver fortalt."

Læs hele interview med Manyar I. Parwani på FILMupdate "Film skal kunne mærkes".

I de bærende roller ses Mille Hoffmeyer Lehfeldt, Marcus Nicolas Christensen og Dick Kaysø. Manyar I. Parwani har selv skrevet manuskriptet, og Ib Tardini har produceret for Zentropa Entertainments.

I forbindelse med premieren har Det Danske Filminstitut udarbejdet undervisningsmateriale, der vil blive tilgængeligt i næste uge.

Filmens website: www.himlenfalder.dk

DFI factsheet

Filmens trailer: