Premiere på Holiday

PREMIERE. Isabella Eklöfs debutspillefilm ’Holiday’ modtog i weekenden CPH PIX og Politikens nye talentpris. Torsdag den 11. oktober har filmen dansk premiere.

’Holiday’ har siden verdenspremieren på Sundance Filmfestival rejst verden rundt på festivaler. Nu har den vundet en pris på CPH PIX på grund af "en nådesløs brutalitet, der indkapsler sin tids følelser uden at tippe over i lette løsninger eller forsimplede forklaringer," som det lød fra juryen.

I filmen besøger den unge, tilsyneladende naive Sascha sin ældre kriminelle elsker, Michael, i en danskerkoloni ved den tyrkiske riviera. Han begaver hende med dyre middage, drinks og diamanter til gengæld for at behandle hende som en dørmåtte og udsætte hende for vold og seksuelle overgreb, som filmen præsenterer klinisk og distanceret i lange tableauer. 'Holiday' undersøger ulige og komplekse magtdynamikker mellem mænd og kvinder.

Victoria Carmen Sonne og Lai Yde spiller filmens to hovedrollerne. Filmen vakte ved verdenspremieren i januar opsigt på grund af sin rå skildring af voldtægt og sin kontroversielle historie om den passive kvinde, der vender frivilligt tilbage til sin overgrebsmand. 

"Kernen i #MeToo er opgøret med, at kvinder forventes at holde kæft med de ting, der bliver udøvet mod dem. At det skal ind under gulvtæppet, fordi det er for privat, intimt og skamfuldt til at dele offentligt. Jeg synes, det er fascinerende at lyse ind under tæppet. Filmen giver også indblik i en gangsterverden, som er hemmelig for de fleste, og som næsten altid bliver skildret fra et mandligt synspunkt," fortalte Isabella Eklöf i forbindelse med verdenspremieren.

Filmen er blevet vist på en lang række internationale filmfestivaler, blandt andet i Göteborg, Istanbul, Moskva, Sydney, Haugesund samt Austin Fantastic Fest. Næste stop på festival-turnéen er London Filmfestival, hvor den er i konkurrencen for debutspillefilm.

Johanne Algren og Isabella Eklöf har skrevet manuskriptet, og David B. Sørensen har produceret for Apparatur med støtte fra New Danish Screen.