Premiere på Jeg hedder Ernesto

IMPORT. Det argentinske drama "Jeg hedder Ernesto", der har fået arthouse-støtte fra DFI, får premiere i danske biografer i dag.

Handlingen udspiller sig i 1979 under det argentinske militærdiktatur. Drengen Juan vender sammen med sin familie tilbage til deres hjemland med nye falske identiteter efter års eksil i udlandet. Juan hedder nu Ernesto og forsøger at leve et normalt liv med nye klassekammerater og barndomsforelskelser, mens forældrene bekæmper styret. Men man må tage mange forholdsregler, når ens familie er konstant truet, hvilket ikke gør livet nemt for filmens hovedperson.

Filmen gjorde næsten rent bord, da Det Argentinske Filmakademi uddelte priser. Her blev det til 10 priser, og hos filmkritikerne vandt den fem priser, bl.a. bedst film, bedste instruktør og bedste manuskript.

Støtte til importerede arthouse-film

Det Danske Filminstitut kan yde støtte til markedsføring og distribution samt versionering af importerede arthouse-film i Danmark.

Støtten ydes til importerede arthouse-film med markante og anerkendte kunstneriske kvaliteter, som vurderes ikke at kunne klare sig under normale markedsmæssige vilkår. Der kan endvidere ydes støtte til dansk versionering af importerede arthouse-film for børn og unge. Mindst 25 % af støttemidlerne reserveres til film, hvis markedsføring og distribution er rettet mod børn og unge.

Støtten ydes til spillefilm og dokumentarfilm i spillefilmslængde.

Formålet med støtteordningen er at sikre kunstnerisk kvalitet samt kulturel og geografisk diversitet og mangfoldighed i udbuddet af film, primært på det danske biografmarked, sekundært på andre distributionsplatforme.

Kontakt

Flemming Kaspersen
Redaktør
Telefon: 3374 3429
E-mail: flemmingk@dfi.dk

Benjamin Avila har instrueret filmen og den distribueres i Danmark af Filmbazar.

Trailer