Premiere på Journal 64

PREMIERE. Christoffer Boes ’Journal 64’ har premiere 4. oktober. Filmen bliver den sidste film i Afdeling Q-serien med Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i hovedrollerne.

Christoffer Boe er aktuel med både spillefilmen ’Journal 64’, der har biografpremiere i dag og tv-serien 'Kriger', der får premiere på TV 2 den 8. oktober. 

I ’Journal 64’ gør nogle håndværkere en uhyggelig opdagelse i en ældre københavnsk lejlighed: Bag en falsk mur i lejligheden finder de tre mumificerede lig siddende omkring et spisebord med en ledig plads klar. Kriminalkommissær Carl Mørck og hans assistent Assad i Afdeling Q bliver sat til at finde ud af, hvem mumierne er, og hvem den fjerde plads er tiltænkt. Carl og Assad sætter jagten ind på lejlighedens beboere og finder spor tilbage til den berygtede kvindeanstalt på Sprogø, hvor misrøgt og lægelige forsøg med tvangssterilisering var en fast del af hverdagen for de anbragte, såkaldte utugtige piger. Rædslerne på Sprogø er et overstået kapitel i Danmarkshistorien, men der dukker personer op, som siger, at eksperimenterne er fortsat helt op i vores tid. Carl og Assad indleder et kapløb mod tiden for at forhindre nye mord og overgreb.

Med 'Journal 64' bliver det sidste gang, at Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares spiller Carl og Assad. På rollelisten er også Elliott Crosset Hove, Anders Hove, Fanny Leander Bornedal, Clara Rosager, Nicolas Bro og Marianne Høgsbro.

Manuskriptet er skabt af Bo Hr. Hansen, Nikolaj Arcel og Mikkel Nørgaard efter roman af Jussi Adler-Olsen. Arcel er uddannet på Filmskolen i 2001 sammen med både Christoffer Boe og producer Louise Vesth. Det er første gang de tre er gået sammen om at lave en fim.

Med 2,2 mio. solgte biografbilletter til de tre første Afdeling Q-film 'Kvinden i buret' (2013), 'Fasandræberne' (2014) og 'Flaskepost fra P' (2016) er der store publikums forventninger til 'Journal 64'. Louise Vesth har også produceret de første tre film i serien.

'Journal 64' er produceret af Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut ved Markedsordningen samt Deutscher Filmförderfonds, Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein og Nordmedia.