Premiere på Julebrødrene

TV-PREMIERE. Tvillingerne Benny og Brian Lillelund lånte penge i banken og satsede alle deres egne midler på at åbne et julemuseum. Mira Jargil og Christian Sønderby Jepsens dokumentar ’Julebrødrene’ kan ses på TV2 den 19. december kl. 20.35 og på TV2 Play samme dag fra morgenstunden.

Julen er for mange en glædelig tid. For brødrene Lillelund, enæggede tvillinger bosat på en gård i Brørup, er julen det vigtigste i deres liv. Deres opvækst har ikke været nem med en far, der slog, og klassekammerater, der mobbede. For brødrene blev julen symbolet på alt det rare i livet, og derfor har de kastet sig ud på et eventyr. De vil at realisere deres drøm om at åbne et julemuseum.

I en alder af 30 år flytter de hjemmefra, og med et lån fra banken har de købt en nedslidt gård i Brørup, Sønderjylland. Med andre ord har de sat alt på et bræt for at opnå drømmen.

’Julebrødrene’ er instrueret af Mira Jargil og Christian Sønderby Jepsen, der i oktober 2018 modtog Roos Prisen for deres bidrag til dansk dokumentarfilm.

Gennem tre år har Mira Jargil og Christian Sønderby Jepsen fulgt tvillingernes kamp for at få museet op at køre. 

”’Julebrødrene’ er en karakterbåret film, der går tæt på to unikke individer. Samtidig er det en fortælling, der berører almenmenneskelige temaer som ensomhed, løsrivelse, eskapisme, drømme, angst for at miste, længslen efter anerkendelse og efter at bidrage. Og så er det for os en film om at drømme om mere, end man har, og om at kunne mere, end man tror,” fortæller Mira Jargil og Christian Sønderby Jepsen i en pressemeddelelse. 

Filmen er produceret af Signe Leick Jensen for Moving Documentary med støtte fra Det Danske Filminstitut ved konsulent Cecilia Lidin og TV 2.

FORPREMIERE I BRØRUP BIOGRAF

’Julebrødrene’ holder forpremiere Brørup Biograf den 17. december kl. 19.00. Her serveres æbleskiver og gløgg efter filmen. En tur på museet er også mulig.

Arrangementet er gratis, og borgere Brørup og Vejen kommune har fortrinsret.

Tilmelding via Line Bilenberg: line.bilenberg@gmail.com.