Premiere på Kæmpen

KOPRODUKTION. Den svensk-danske spillefilm "Kæmpen" af Johannes Nyholm får dansk premiere den 29. juni. Filmen bevæger sig i grænselandet mellem realisme og eventyr.

Johannes Nyholms "Kæmpen" er en film om Rikard, som er autist og stærkt vanskabt. Hans største håb er at blive genforenet med sin mor. Pétanque-sporten, hans bedste ven fra klubben, hvor han spiller, og en 50 meter høj kæmpe kan måske gøre hans drøm til virkelighed.

Filmen vandt Juryens Specialpris i hovedkonkurrencen på San Sebastian Film Festival i 2016. Festivalen er en såkaldt A-festival, og prisen er filmfestivalens næstvigtigste pris. 

koproduktion

Formålet med at yde støtte til koproduktioner er at styrke samarbejdet mellem producenter, at inspirere og medvirke til kompetenceudvikling i filmbranchen samt at øge filmenes muligheder for at opnå international finansiering og kunne rejse over grænserne.

Filmprojekter, hvor den danske producent ikke er hovedproducent, kan støttes smed op til 60 % af den danske andel af produktionsomkostningerne. 

Produktionerne skal have filmiske og kunstneriske kvaliteter, og der skal være tale om dansk kreativ og/eller teknisk deltagelse i produktionen. Desuden skal der være en aftale om dansk tv-visning og/eller biografdistribution.

Der bliver hvert år bevilget støtte til 6-9 spillefilm.

"Kæmpen" er skrevet og instrueret af Johannes Nyholm, der stod bag kortfilmen "Las Palmas", som har næsten 20 mio. visninger af traileren på YouTube.

På den danske del af filmholdet har Roar Skau Olsen lavet lyddesign, Morten Højbjerg har klippet og Morten Kjems Hytten Juhl har koproduceret for Beofilm med Peter Hyldahl som executive producer.

Filmen er blevet til med koproduktionsstøtte på 1,8 mio. kr. fra Det Danske Filminstitut. 

Trailer