Premiere på Kapringen

PREMIERE. Tobias Lindholms "Kapringen" får premiere torsdag i de danske biografer. Filmen, som fik verdenspremiere i Venedig og blev vist på filmfestivalen i Toronto, har siden høstet stor ros i internationale medier.

I "Kapringen" følger vi fragtskibet MV Rozen, som er på vej i havn, da det bordes og kapres af pirater i Det Indiske Ocean. Ombord er bl.a. to danske sømænd; skibskokken Mikkel og maskinmesteren Jan, der bliver taget som gidsler i et kynisk spil om liv og død. For med kravet om en løsesum på millioner af dollars udløses et psykologisk drama mellem den danske skibsreder og de somaliske pirater.

"Kapringen" er optaget tæt på virkeligheden i det piratfyldte Indiske Ocean. Skibet i filmen har tidligere været kapret, og nogle af søfolkene der da var ombord medvirker i begrænset omfang. Også gidselforhandleren er hentet fra virkelighedens verden.

Filmen havde verdenspremiere på filmfestivalen i Venedig og blev også vist på Toronto filmfestival. "Kapringen" har siden fået stor opmærksomhed og ros i de internationale medier – bl.a. anbefalede branchebladet Indiewire filmen som en af de bedste på hele festivalen i Venedig. Også Screen, Variety og Hollywood Reporter roser "Kapringen". Læs mere om den internationale opmærksomhed her.

I filmens hovedroller ses Pilou Asbæk og Søren Malling. Desuden medvirker Dar Salim og Roland Møller.

Lindholm debuterede som instruktør i 2010 med fængselsdramaet "R", som han skrev og instruerede sammen med Michael Noer. Lindholm har selv skrevet manuskript til "Kapringen" og Tomas Radoor og René Ezra producerer for Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer