Premiere på Klovn for livet

PREMIERE. Hospitalsklovnen Angus skaber et åndehul i hverdagen for kræftsyge børn. Ida Grøns "Klovn for livet" har forpremiere i dag.

Ewan MacKinnon alias Angus er fast klovn på børneafdelingerne på Skejby Sygehus og Herning Sygehus. For de sengeliggende børn er han et frisk pust, en velkommen distraktion fra en hverdag med sygdom og ubehag. Angus er ikke faguddannet behandler. Hans opgave på hospitalet er udelukkende at være en ven for børnene og at bringe glæde til hospitalssengene.

I sin debutfilm som instruktør følger Ida Grøn venskabet mellem Angus og Tobias igennem to år. Tobias er indlagt på børnekræftafdelingen på Skejby Sygehus. Han lider af neuroblastom, en særdeles hård kræftform, der kun giver ham 30 procents chance for at overleve. Men med Angus' hjælp får han en lille smule overskud til at glemme sygdommen og være sig selv.

"Klovn for livet" har forpremiere i Cinemateket i dag, hvorefter den bliver vist på turné seks forskellige steder i landet. Den bliver desuden vist på TV2 til efteråret.

Filmen er produceret af Signe Byrge Sørensen og Anne Köhncke for Final Cut for Real ApS.

Læs mere om visninger på filmens Facebook-side.