Premiere på Kriger

IMPORTSTØTTE. David Wnendts tyske coming-of-age drama "Kriger" har vundet et hav af internationale priser og får dansk premiere torsdag den 2. maj.

"Kriger" handler om 20-årige Marisa, som er skinhead og dybt involveret i en nynazistisk fraktion. Efter et møde med en ung flygtning fra Afghanistan begynder Marisa imidlertid at vakle i sin tro. Hun beslutter sig for at hjælpe ham med at flygte til Sverige, og det bliver samtidig hendes egen flugt fra et miljø, hun har sværere og sværere ved at se sig selv i - men hun lærer hurtigt, at man ikke bare vender gruppen ryggen, og et voldeligt opgør er uundgåeligt.

Filmens hovedrolle spilles af debutanten Alina Levshin, som vandt prisen "Bedste nye talent" ved Berlinalen for sin rolle som den fascinerende og frygtindgydende Marisa.

Filmmagasinet Ekko giver "Kriger" fire ud af seks stjerner og skriver blandt andet, at historien har meget til fælles med American History X, som på samme vis skildrer, hvordan unge mennesker let kan drages ind i et farligt miljø, som det er svært at komme ud af.

"Kriger" er instrueret af tyske David Wnendt og er importeret af Angel Films med importstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

Kriger - Dansk trailer from Angel Films on Vimeo.

Importstøtte

Filminstituttet giver støtte til import og lancering af kunstnerisk værdifulde film, som trods åbenlyse og anerkendte kunstneriske kvaliteter sandsynligvis ikke ville blive vist i danske biografer under normale markedsmæssige vilkår.

Der gives importstøtte til ca. 20 film om året.

Læs mere om importstøtte