Premiere på "Kvinder uden mænd"

Den iranske fotograf og videokunstner Shirin Neshats første spillefilm "Kvinder uden mænd" har premiere i Danmark torsdag den 12. august.

"Kvinder uden mænd" er baseret på Shahrnush Parsipurs magisk-realistiske roman og er den verdensberømte iranske fotograf og videokunstner Shirin Neshats første spillefilm.

Historien sammenfletter fire kvinders liv i sommeren 1953, en turbulent periode i iransk historie, hvor et amerikansk ledet og britisk støttet statskup styrtede den demokratisk valgte premierminister og genindsatte Shahen ved magten. I løbet af en kort periode bringes fire meget forskellige iranske kvinder sammen med det magtpolitiske kaos som bagtæppe.

"Kvinder uden mænd" har været vist på en lang række internationale festivaler, og Shirin Neshat vandt en Sølvløve i Venedig som bedste instruktør.

Filmen får premiere i Grand, Empire og Øst for Paradis og kommer senere til Cafébiografen i Odense og Biffen i Aalborg.

Filmen er importeret af Øst for Paradis og har modtaget importstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Filminstituttet giver støtte til import og lancering af kunstnerisk værdifulde film, som trods åbenlyse og anerkendte kunstneriske kvaliteter, sandsynligvis ikke ville blive vist i danske biografer under normale markedsmæssige vilkår. Der gives importstøtte til ca. 20 film om året.