Premiere på Levrings festivalefterspurgte "Den du frygter"

Den du frygter
Kristian Levrings nye spillefilm "Den du frygter" får premiere fredag den 19. december.

"Den du frygter" er et psykologisk drama om Michael, der melder sig til et medicinsk forsøg med et nyt antidepressivt middel, som viser sig at have alvorlige bivirkninger. Forsøget bliver stoppet, men Michael nægter at give slip på den nyfundne ro og selvkontrol, som pillerne giver ham, og fortsætter eksperimentet på egen hånd. Besat af sin succes begynder han at føle trang til også at kontrollere andre menneskers liv.

Levrings film har deltaget på de helt store festivaler i San Sebastian i Spanien og Toronto i Canada, og den vandt på Mar del Plata International Film Festival i Argentina, Sydamerikas største filmfestival, prisen for Bedste Mandlige Skuespiller til Ulrich Thomsen og prisen for Bedste Manuskript til Kristian Levring og Anders Thomas Jensen.

Branchebladet Screen Internationals anmelder var yderst begejstret: "Kristian Levrings fjerde film er et foruroligende psykologisk drama, som præcist indfanger den selvoptagethed, angst og evige jagt efter lykke, der plager middelklassen. Med Ulrich Thomsens urovækkende præstation som en mand, der er på vej ned i et sort hul, vil filmen kunne vække stor interesse i biograferne med dens leg med genren, selv om den bruger færre effekter og er langt mere intelligent end den gennemsnitlige psyko-historie."

I Toronto festivalens program anbefalede filmkritikeren Steve Gravestock filmen: "Muligvis er det mangelen på lette svar, der er det mest unikke ved dette urovækkende værk. Selv om den er psykologisk skarp, vækker "Den du frygter" et ubehag, som ikke bare kan trylles væk med en diagnose, og det gør den måske til den mest rystende film, du kan opleve i år.

DFI factsheet

[Foto: Per Arnesen]