Premiere på The Lunchbox

IMPORT. Ritesh Batras indiske drama "The Lunchbox", som har fået arthouse-støtte fra DFI, får premiere i danske biografer i dag.

I Mumbais travle dagligdag bringer en forkert frokostlevering to meget forskellige skæbner sammen. Den lidt mavesure og pensionsmodne enkemand, Saajan, modtager ved en fejl den frokost som husmoderen, Ila, har tilberedt til sin mand. Det himmelske måltid bliver starten på en humoristisk og rørende brevudveksling i madkassen om passion, længsel og håb for fremtiden. Saajan og Ila finder et savnet frirum til at udtrykke deres inderste tanker, og de små breve bliver efterhånden fyldt med varme følelser og et bud på, hvor lykken skal findes.

"The Lunchbox" er en af årets mest omtalte film på de internationale filmfestivaler og hovedrollen som Saajan spilles af en af Indiens største mandlige skuespillere, Irrfan Khan, der blandt andet er kendt fra "Slumdog Millionaire" og "Life of Pi".

importerede arthouse-film

Det Danske Filminstitut kan yde støtte til markedsføring og distribution samt versionering af importerede arthouse-film i Danmark.

Støtten ydes til importerede arthouse-film med markante og anerkendte kunstneriske kvaliteter, som vurderes ikke at kunne klare sig under normale markedsmæssige vilkår.

Formålet med støtteordningen er at sikre kunstnerisk kvalitet samt kulturel og geografisk diversitet og mangfoldighed i udbuddet af film.

Læs mere på støtteordningens side