Premiere på Marie Krøyer

PREMIERE. Bille August er med "Marie Krøyer" tilbage i dansk film efter 25 år. Historien om kvinden, der mest er kendt for sit ægteskab med den berømte og sindssyge skagensmaler P.S. Krøyer, får premiere torsdag den 27. september i de danske biografer.

Den smukke Marie lever et tilsyneladende idyllisk og lykkeligt liv med ægtefællen, den verdensberømte kunstner P.S. Krøyer. Men i virkeligheden er hun og deres lille datter Vibeke ved at kvæles i skyggetilværelsen af den maniodepressive og selvoptagede maler. Da Marie på ferie i Marstrand møder den unge lidenskabelige svenske komponist, Hugo Alfvén, begynder hun at følge sine egne drømme og længsler. Det får alvorlige konsekvenser for kunstnerhustruen.

Efter den danske premiere får "Marie Krøyer" sin internationale debut på Busan International Film Festival i Sydkorea. Herefter går turen til Latinamerikas største filmfestival i Rio de Janeiro, og i oktober vises filmen i konkurrenceprogrammet på Chicago International Film Festival.

Rollerne som Marie og P.S. Krøyer spilles af Birgitte Hjort Sørensen og Søren Sætter-Lassen. Desuden medvirker Tommy Kenter, Sverrir Gudnason, Nanna Buhl Andresen og Lene Maria Christensen.

"Marie Krøyer" er instrueret af Bille August. Det er instruktørens første danskproducerede film siden "Pelle Erobreren" fra 1987, der både høstede en Guldpalme, en Golden Globe og en Oscar. "Marie Krøyer" er produceret af Karin Trolle og Signe Leick Jensen for SF Film Production med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs Nanna Frank Rasmussens interview med Bille August - Lys på Marie

Trailer