Premiere på The Master

IMPORTSTØTTE. Paul Thomas Andersons nyeste film "The Master" er i USA blevet mødt med positive anmeldelser og tre Oscarnomineringer. Torsdag den 31. januar får filmen biografpremiere i Danmark.

Fortællingen finder sted umiddelbart efter 2. Verdenskrig og har omdrejningspunkt i krigsveteranen, Freddie, der som mange andre søger et ståsted i efterkrigstidens USA. Han lever et rodløst liv med et stort misbrug af stoffer og sprut, men da han møder "mesteren", Lancaster Dodd, begynder tilværelsen pludselig at give mening.

I filmen kan man opleve Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman og Amy Adams, som alle henholdsvis er blevet nomineret til en Oscar i kategorierne Bedste Mandlige Hovedrolle, Bedste Mandlige Birolle og Bedste Kvindelige Birolle.

Importstøtte

Filminstituttet giver støtte til import og lancering af kunstnerisk værdifulde film, som trods åbenlyse og anerkendte kunstneriske kvaliteter, sandsynligvis ikke ville blive vist i danske biografer under normale markedsmæssige vilkår.

Der gives importstøtte til ca. 15 film om året.

"The Master" er skrevet og instrueret af Paul Thomas Anderson, som også har taget del i produktionen af filmen. Han er tidligere blevet Oscarnomineret for henholdsvis "Boogie Nights" (1997), "Magnolia" (1999) og "There Will Be Blood" (2007). "The Master" distribueres af United International Pictures med importstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer