Premiere på Me and Earl and the Dying Girl

STØTTE. Sundance-vinderen "Me and Earl and the Dying Girl" får dansk premiere den 8. oktober. Den amerikanske indie-ungdomsfilm har modtaget arthouse-støtte fra Det Danske Filminstitut.

Alfonso Gomez-Rejons komediedrama "Me and Earl and the Dying Girl" var et af årets store hits på Sundance Film Festival i januar, hvor den vandt både juryens pris og publikumsprisen. Efter en forpremiere på BUSTER får filmen nu premiere i de danske biografer med arthouse-støtte fra Det Danske Filminstitut.

"Me and Earl and the Dying Girl" blander skæv humor med tragedie i historien om det blomstrende "dødsdømte venskab" mellem en utilpasset high school-elev og hans kræftsyge klassekammerat. Den generte og selvhadende Greg har klaret sig gennem high school ved at være så usynlig som muligt. Men den skrøbelige sociale balance i hans liv forstyrres afgørende, da hans mor tvinger ham til at bruge tid med den kræftsyge Rachel. Der opstår et nært venskab mellem de to og Gregs ven Earl – og Greg tvinges til at indse, at han faktisk er noget værd som menneske.

DFI-støtte for import af arthouse-film

Det Danske Filminstitut kan yde støtte til markedsføring og distribution samt versionering af importerede arthouse-film i Danmark.

Støtten ydes til importerede arthouse-film med markante og anerkendte kunstneriske kvaliteter, som vurderes ikke at kunne klare sig under normale markedsmæssige vilkår. Der kan endvidere ydes støtte til dansk versionering af importerede arthouse-film for børn og unge. Mindst 25 % af støttemidlerne reserveres til film, hvis markedsføring og distribution er rettet mod børn og unge.

Støtten ydes til spillefilm og dokumentarfilm i spillefilmlængde.

Formålet med støtteordningen er at sikre kunstnerisk kvalitet samt kulturel og geografisk diversitet og mangfoldighed i udbuddet af film, primært på det danske biografmarked, sekundært på andre distributionsplatforme.

"Me and Earl and the Dying Girl" distribueres af Angel Scandinavia.

medg_poster