Premiere på Mediterranea

STØTTE. "Mediterranea", en højaktuel skildring af tidens migrationsudfordringer, har premiere torsdag den 15. oktober. Filmen har modtaget arthouse-støtte fra Det Danske Filminstitut.

Italienske Jonas Carpignanos "Mediterranea" havde verdenspremiere i Cannes og er siden kun blevet endnu mere aktuel i en dansk sammenhæng med sit tema om flygtninges rejse til Europa. Filmens danske distributør Øst for Paradis donerer indtægterne fra filmen til Dansk Flygtningehjælp.

Ayiva har forladt sit hjem og sin familie i Burkina Faso og søger nu mod Europa for at søge lykken. Han og hans bedste ven, Abbas, begiver sig på en risikabel rejse over Middelhavet, der fører dem til Italiens kyst. Men da spændingerne stiger mellem dem og det lokale samfund, udvikler situationen sig alvorligt og farligt.

DFI-støtte for import af arthouse-film

Det Danske Filminstitut kan yde støtte til markedsføring og distribution samt versionering af importerede arthouse-film i Danmark.

Støtten ydes til importerede arthouse-film med markante og anerkendte kunstneriske kvaliteter, som vurderes ikke at kunne klare sig under normale markedsmæssige vilkår. Der kan endvidere ydes støtte til dansk versionering af importerede arthouse-film for børn og unge. Mindst 25 % af støttemidlerne reserveres til film, hvis markedsføring og distribution er rettet mod børn og unge.

Støtten ydes til spillefilm og dokumentarfilm i spillefilmlængde.

Formålet med støtteordningen er at sikre kunstnerisk kvalitet samt kulturel og geografisk diversitet og mangfoldighed i udbuddet af film, primært på det danske biografmarked, sekundært på andre distributionsplatforme.

Filmen har modtaget støtte for import af arthouse-film fra Det Danske Filminstitut og har premiere i de danske biografer den 15. oktober.
 

MEDITERRANEA_poster_A4