Premiere på Min lille søster

STØTTE. Den svenske prisvindende børne/ungdomsfilm "Min lille søster" har premiere den 15. oktober. Filmen har modtaget arthouse-støtte fra Det Danske Filminstitut.

Sanna Lenkens delvist selvbiografiske debutspillefilm "Min lille søster" har dansk premiere den 15. oktober modtog Krystalbjørnen for bedste børnefilm samt en special mention fra den internationale jury i Berlin i februar og vandt Bedste Nordiske Film i Göteborg samt Bedste Børnefilm og Bedste Manuskript for Børn på BUSTER. Nu får filmen dansk premiere den 15. oktober med arthouse-støtte fra Det Danske Filminstitut.

12-årige Stella lever i skyggen af sin storesøster, Katja. Storesøsteren er forældrenes favorit, hun er smuk og populær og et stort talent inden for kunstskøjteløb. Da Stella opdager, at Katja lider af en alvorlig spiseforstyrrelse, står hun splittet mellem at ville bevare storesøsterens hemmelighed (og dermed deres venskab) og at afsløre sandheden for forældrene. Et dilemma, hvor hun står helt alene.

DFI-støtte for import af arthouse-film

Det Danske Filminstitut kan yde støtte til markedsføring og distribution samt versionering af importerede arthouse-film i Danmark.

Støtten ydes til importerede arthouse-film med markante og anerkendte kunstneriske kvaliteter, som vurderes ikke at kunne klare sig under normale markedsmæssige vilkår. Der kan endvidere ydes støtte til dansk versionering af importerede arthouse-film for børn og unge. Mindst 25 % af støttemidlerne reserveres til film, hvis markedsføring og distribution er rettet mod børn og unge.

Støtten ydes til spillefilm og dokumentarfilm i spillefilmlængde.

Formålet med støtteordningen er at sikre kunstnerisk kvalitet samt kulturel og geografisk diversitet og mangfoldighed i udbuddet af film, primært på det danske biografmarked, sekundært på andre distributionsplatforme.

"Min lille søster" distribueres af Scanbox Entertainment.

MinLille-Soester-plakat