Premiere på No

IMPORTSTØTTE. Torsdag den 13. juni er der premiere på den chilenske Oscar-nominerede "No", der handler om opgøret med Pinoches diktatur. Gael Garcia Bernal spiller hovedrollen som ung reklamemand med ansvar for tv-kampagnen.

I 1988 tvinger et massivt internationalt pres den chilenske militærdiktator Augusto Pinochet til at afholde folkeafstemning om sit formandsskab. Oppositionens ledere overtaler en smart ung reklamemand, René Saavedra, til at stå i spidsen for kampagnen, der skal få det chilenske folk til at stemme NEJ! Med knappe ressourcer og under konstant overvågning og trusler fra Pinochets efterretningstjeneste kæmper Saavedra og hans team en ulige og farlig kamp. Men er en sjov reklamefilm med humor og Coca Cola-æstetik nok til at vælte en diktator?

Instruktør Pablo Larraín har valgt at optage hele filmen på videoformatet U-matic, som var det anvendte format til tv-produktion i 80'ernes Chile.

Støtte til distribution af importerede arthouse-film

Det Danske Filminstitut kan yde støtte til markedsføring og distribution samt versionering af importerede arthouse-film i Danmark.

Støtten ydes til importerede arthouse-film med markante og anerkendte kunstneriske kvaliteter, som vurderes ikke at kunne klare sig under normale markedsmæssige vilkår.

Formålet med støtteordningen er at sikre kunstnerisk kvalitet samt kulturel og geografisk diversitet og mangfoldighed i udbuddet af film, primært på det danske biografmarked, sekundært på andre distributionsplatforme.

Læs mere om støtteordningen for markedsføring og distribution af importerede arthouse-film.

"No" er den første chilenske film, som har opnået nominering til en Oscar for Bedste ikke-engelsksprogede film. På Rottentomatoes har "No" en score på 92%. Den havde international premiere på Cannes Film Festival i 2012 og har været vist på bl.a. Telluride Film Festival, Locarno Film Festival og Sundance Film Festival.

Filmen distribueres herhjemme af Reel Pictures med arthousefilm-støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer