Premiere på Orla Frøsnapper

PREMIERE. Så er den her. Ole Lund Kirkegaards elskede Orla Frøsnapper som spillefilm – i animation og 3D – får premiere i dag den 1. juni.

At være en af de små i byen er en udfordring. Smeden, den stærke mand i cirkus og den gamle dame er alle voksne og står i vejen for sjov og ballade. Men værst af dem alle er byens bølle, Orla Frøsnapper. Han er direkte farlig! Det kræver opfindsomhed at have det sjovt, når Orla Frøsnapper er i nærheden, og det kræver fantasi og handlekraft at slippe ud af hans klør. Det har drengen Victor til fulde!

DRs Filmland giver 4 pile op. "Det er nemlig, uden diskussion, den filmatisering, der er kommet tættest på Kirkegårds finurlige tone. Og det skyldes ganske simpelt, at filmen – i modsætning til alle de gamle film – ikke er skabt med rigtige skuespillere i rigtige kulisser men med computeranimation og med en tegnestil, der ligger forholdsvis tæt på Kirkegårds egne tegninger fra bøgerne."

"'Orla Frøsnapper' er en skøn, fræk familiefilm, der formår at vække Ole Lund Kirkegaards klassiske karakterer", skriver Berlingske og giver 4 stjerner. "Det er unægtelig en lille historie, historien om Viktor, der plages af Orla med det lidet flatterende tilnavn i en søvnig lille by, hvor sommerferien netop er begyndt og varsler uoverskuelige mængder af tid til tæv. Men det er en lille historie på den brillante måde."

"Jøsses - den er hyggelig!" udbryder B.T., der kalder den "en rigtig hyggelig familiefilm" og belønner med 4 stjerner.

Dagbladenes bureau beskriver filmen som "fin underholdning for de yngste og varm nostalgi for de ældste" og giver 5 stjerner, fordi det er "sødt, sjovt og sikkert forløst i nyeste teknik."

Mere tøvende er Jyllands-Posten, der henviser til "Det fabelagtige udgangspunkt, der dog er modificeret rigeligt og ikke til det bedre." JP vurderer lige modsat Filmland, at "Et af de basale problemer med animationsudgaver af disse magiske historier er, at vores forventningsniveau og virkelighedsafstemning fungerer radikalt anderledes, når figurerne er tegnede."