Premiere på prisbelønnet drama Sange fra en Sigøjner

IMPORT. Det autentiske drama "Sange fra en Sigøjner" (Papusza) har dansk premiere torsdag den 22. januar. Filmen var en stor succes i sit hjemland og er importeret med støtte fra Det Danske Filminstitut.

"Sange fra en Sigøjner" (Papusza) er baseret på en sand historie om den første og eneste kvindelige Roma-digter Papusza og den polske digter Jerzy Ficowski, der opdagede hendes store talent. Det er en historie om en talentfuld kvinde, der ønskede at bevare sin kultur gennem ord, men endte med at betale en smertefuld og personlig pris for beslutningen.

Filmen blev blandt andet vist på Rotterdam Film Festival og vandt Juryens Specialpris på Istanbul International Film Festival. Desuden har den vundet priser for bedste mandlige skuespiller, bedste instruktør og bedste film i hjemlandet.
 

"For os var det en mulighed for at introducere verden for romaerne og dermed give dem deres værdighed tilbage. Romaernes kultur er sjældent blevet mødt med interesse, men har i stedet vakt frygt og aggression," fortæller instruktøren om filmen.

 

 

Det Danske Filminstitut støtter markedsføring og distribution af udvalgte importerede arthouse-film. "Sange fra en Sigøjner" er en af de film, der er blevet importeret med støtte.

 

 

Importstøtte

Filminstituttet giver støtte til import og lancering af kunstnerisk værdifulde film, som trods åbenlyse og anerkendte kunstneriske kvaliteter, sandsynligvis ikke ville blive vist i danske biografer under normale markedsmæssige vilkår.

Der gives importstøtte til ca. 15 film om året.