Premiere på Rita

PUBLIC SERVICE PULJE. Glem alt om rundkredspædagogik og grå klasselokaler og glæd dig i stedet til politisk ukorrekt humor og uforudsigeligt drama, når Mille Dinesen spiller den upædagogiske og konfliktsøgende folkeskolelærer Rita i TV 2's nye dramedy-serie. Følg med torsdag den 9. februar klokken 20.

Rita er uforudsigelig, upassende, upædagogisk og politisk ukorrekt. Ikke det nemmeste i verden, når nu man er skolelærer.

Rita arbejder på den lokale folkeskole, hvor hun med mildest talt uortodoks (mangel på) pædagogik kører et tough love regime. Konstant brydende alle regler, men samtidig uundværlig for skolen, fordi hun er den eneste, der ved, hvad der virkelig foregår. Hun efterlader et tykt spor af klager og forargelse fra forældre, eksperter, 68'ere og alle, der prøver at styre hende. Eleverne elsker hende, for de ved, at hun kæmper for dem - men undervejs i kampen glemmer Rita sine egne børn.

Public Service Puljen

Public Service Puljen er en del af 'Mediepolitisk aftale 2011-2014'. Puljens midler er på 37,5 millioner kroner årligt og skal anvendes til at støtte udvikling og produktion af dansk tv-drama, tv-dokumentar, programmer til børn og unge samt radio.

Ved støttetildelingen lægges der vægt på, at et støttet program i indhold, form og udtryk repræsenterer originalitet i forhold til det traditionelle udbud af programmer, der udsendes på de kommercielle tv- og radiostationer i Danmark, og hermed bidrager til den kreative udvikling inden for dansk public service-produktion. Puljen støtter tv-drama, der er kendetegnet af originalitet, betydning og kvalitet.

Eksempler på tv-drama, der har modtaget støtte fra puljen er "Lærkevej", "Lulu & Leon", "Blekingegade", "Kristian", "Pandaerne" og "Den som dræber".

Støtten bliver behandlet af en styregruppe, der består af Magdalena Jangard, Torben Smidt Hansen og Claus Ladegaard.


Rita er en historie om en kvinde, som dybest set selv er et barn. Derfor er hun så god med andres børn, og derfor er hun ude af stand til at være en rigtig forælder for sine egne. Men et opgør trænger sig på, og Rita bliver tvunget til både at se sine børn og sin barndom i øjnene, inden hun selv endelig kan blive voksen.

Mille Dinesen spiller Rita, og rundt om hende optræder bl.a. Ellen Hillingsø, Peter Gantzler, Sara Hjort, Lisbet Lundquist, Leif Sylvester og den danske Hollywoodskuespiller Carsten Nørgaard.

"Rita" består af 8 afsnit à 42 minutter. Christian Torpe er hovedforfatter, Marie Østerbye er episodeforfatter, og Lars Kaalund er konceptuerende instruktør. Derudover instruerer Jannik Johansen tre afsnit.

"Rita" er produceret af Jesper Morthorst og Karoline Leth for SF FILM PRODUCTION og TV 2. Public Service Puljen har støttet med 12 millioner kroner.

Rita
Premiere torsdag den 9. februar kl. 20.00 på TV 2