Premiere på Sameblod

PREMIERE. Spillefilmen "Sameblod" af Amanda Kernell har dansk premiere den 9. marts. Det svensk-danske drama har modtaget koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Elle Marja er en 14-årig samisk pige, som hjælper sin familie med at opdrætte rensdyr. Efter at hun bliver udsat for 1930’ernes racebiologiske undersøgelser på sin skole, begynder Elle Marja at drømme om et andet liv. For at drømmen skal gå i opfyldelse, er hun nødt til at blive en anden og bryde alle bånd med både sin familie og hele den samiske kultur. 

"Sameblod" har bl.a. modtaget den næststørste pris på filmfestivalen i Venedig 2016, den såkaldte European Cinemas Label, samt FEDEORAs pris for bedste unge instruktør. 

Filmen er koproduceret af René Ezra og Tomas Radoor for Nordisk Film. 

"Sameblod" har dansk premiere den 9. marts.

"Sameblod" trailer

Sameblod - Trailer from Det Danske Filminstitut on Vimeo.

Koproduktion

Formålet med at yde støtte til koproduktioner er at styrke samarbejdet mellem producenter, at inspirere og medvirke til kompetenceudvikling i filmbranchen samt at øge filmenes muligheder for at opnå international finansiering og kunne rejse over grænserne.

Filmprojekter, hvor den danske producent ikke er hovedproducent, kan støttes med op til 60 % af den danske andel af produktionsomkostningerne. Produktionerne skal have filmiske og kunstneriske kvaliteter, og der skal være tale om dansk kreativ og/eller teknisk deltagelse i produktionen. Desuden skal der være en aftale om dansk tv-visning og/eller biografdistribution.

Der bliver hvert år bevilget støtte til 6-9 spillefilm.

sameblod poster