Premiere på Samsara

IMPORT. Ron Fricke følger nu op på sin prisvindende film "Baraka" med dokumentaren "Samsara", som har premiere den 28. august over hele landet i DOX:BIO. Filmen bliver distribueret med arthousestøtte fra Det Danske Filminstitut.

"Samsara" er filmet over en periode på fem år, i femogtyve lande, på fem kontinenter og skudt med 70mm. Film. Filmen fører seerne ind i en verden bestående af hellig jord, industrielle komplekser og naturens vidundere. "Samsara" viser dog også bagsiden af skønheden, hvor det groteske, vanvittige og paradoksale dukker op til overfladen.

Der er ingen dialog i "Samsara". Oplevelsen i biografen overlades derimod til seerens egne fortolkninger, som inspireres af betagende billeder og musik, der kombinerer det gamle med det moderne og det mondæne med det mirakuløse.

DFI-STØTTE TIL IMPORTEREDE ARTHOUSE-FILM

Det Danske Filminstitut kan yde støtte til markedsføring og distribution samt versionering af importerede arthouse-film i Danmark.

Støtten ydes til importerede arthouse-film med markante og anerkendte kunstneriske kvaliteter, som vurderes ikke at kunne klare sig under normale markedsmæssige vilkår. Der kan endvidere ydes støtte til dansk versionering af importerede arthouse-film for børn og unge. Mindst 25 % af støttemidlerne reserveres til film, hvis markedsføring og distribution er rettet mod børn og unge.

Støtten ydes til spillefilm og dokumentarfilm i spillefilmslængde.

Formålet med støtteordningen er at sikre kunstnerisk kvalitet samt kulturel og geografisk diversitet og mangfoldighed i udbuddet af film, primært på det danske biografmarked, sekundært på andre distributionsplatforme.

Kontakt

Flemming Kaspersen
Redaktør
Telefon: 3374 3429
E-mail: flemmingk@dfi.dk

Filmen kan ses i de danske biografer fra den 28. august.

Se visningstider nær dig.

Dokumentaren "Samsara" distribueres af Øst for Paradis i samarbejde med DOX:BIO og med arthousestøtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer