Premiere på The Secret Society of Fine Arts

PREMIERE. Anders Rønnow Klarlunds "The Secret Society of Fine Arts" får verdenspremiere den 28. august i Grand Teatret i København. Efter filmvisningen vil der være Q&A med instruktøren.

"The Secret Society of Fine Arts" handler om en gruppe undergrundskunstnere, der sprænger Berlins zoologiske museum i luften og erklærer, at det er en kunstnerisk handling. Deres mål er at sætte skønheden fri. Skuespilleren Eva Kovacs fascineres af gruppens kompromisløshed og slutter sig til dem.

"Terroristernes bedrift er, at de ud over at slå folk ihjel er æstetisk ambitiøse. De skaber uudslettelige, visuelle spor i os, som medierne ukritisk svælger i," siger instruktør Anders Rønnow Klarlund.

Frem for at fortælle historien gennem levende billeder, har Klarlund valgt at sammensætte filmen ud fra hundredvis af stillbilleder. 

"Min kærlighed til film bunder i uforudsigeligheden, men den tilgang har vi desværre mistet ved at glemme formen som et filmisk virkemiddel," siger Klarlund.

Premieren på "The Secret Society of Fine Arts" finder sted på tirsdag den 28. august kl. 21.30 i Grand Teatret i København. Efter filmen er der Q&A med instruktøren Anders Rønnow Klarlund, og filmens cast vil også være til stede.

Billetter til arrangementet koster 80 kroner og kan købes på grandteatret.dk. Prisen inkluderer det nye nummer af Filmmagasinet Ekko, som udkommer den 29. august.

Med Filmmagasinet Ekko følger en dvd med "The Secret Society of Fine Arts" og Chris Markers franske stillbilled-klassiker "La Jetée", der kan fejre 50 års jubilæum i år.

Ud over premieren i Grand Teatret den 28. august vil filmen blive vist til et særarrangement på Louisiana Kunstmuseum den 11. september, hvor det også vil være mulig at møde instruktøren.

Læs mere om arrangementet på Louisiana og tilmelding.

"The Secret Society of Fine Arts" kommer på Filmstriben den 10. januar 2013. 

"The Secret Society of Fine Arts" er produceret af Louise Vesth, Ida Marie Harder Jeppesen og Katja Adomeit for Zentropa med støtte fra New Danish Screen, Det Danske Filminstitut.

Se trailer: