Premiere på the Selfish Giant

IMPORTSTØTTE. Clio Barnards Cannes-prisvindende drama "The Selfish Giant" får i dag torsdag den 24. april biografpremiere i landets største byer.

Filmen foregår i udkantsengland, hvor de to skolekammerater Arbor og Swifty udgør et solidt makkerpar. Da Arbor bliver smidt ud af skolen, begynder de to drenge at tjene penge ved at stjæle skrot for den skumle skrothandler Kitten. De to drenges venskab bliver udfordret, da Swiftys evner inden for hestevæddeløb imponerer Kitten. Efterhånden som jalousien rammer Arbor, begynder venskabets skrøbelige bånd at blive løsnet.

"The Selfish Giant" har vundet et række festivalpriser i bl.a. Cannes, Hamptons, Ghent, Stockholm, Palm Springs og London. De danske anmeldere har da også belønnet filmen med mange fire- og fem-stjernede anmeldelser.

IMPORTEREDE ARTHOUSE-FILM

Det Danske Filminstitut kan yde støtte til markedsføring og distribution samt versionering af importerede arthouse-film i Danmark.

Støtten ydes til importerede arthouse-film med markante og anerkendte kunstneriske kvaliteter, som vurderes ikke at kunne klare sig under normale markedsmæssige vilkår.

Formålet med støtteordningen er at sikre kunstnerisk kvalitet samt kulturel og geografisk diversitet og mangfoldighed i udbuddet af film.

Læs mere om støtteordningen

Filmen er importeret af Angel Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer