Premiere på Submarino

Thomas Vinterbergs længe ventede "Submarino" får premiere i biografer landet over torsdag den 25. marts.

Thomas Vinterbergs film om livet på skyggesiden i Københavns Nordvest-kvarter er blevet til efter forlæg af Jonas T. Bengtsons roman "Submarino".

"...formår at kaste skyggen fra 'Festen' fra sig og står på egne ben, som et mesterværk." - Dejan Cukic

"Submarino" er historien om to brødre, der deler en tragisk hændelse fra barndommen, som ingen af dem kan give slip på. Nick bor på et herberg i Københavns Nordvestkvarter. Han er vred, løfter vægte og drikker guldøl. Nicks lillebror er stofmisbruger og alene med sin 6-årige søn, som han forsøger at sikre en god opvækst, midt i jagten på det næste skud heroin. En dag beslutter Nick sig for at opsøge sin bror, drevet af et håb om, at det er muligt at bryde den onde cirkel, der har præget deres liv.

Thomas Vinterbergs film deltog i konkurrencen om Den Gyldne Bjørn ved dette års Berlinale, hvor den danske presse og dele af den internationale presse var stærkt begejstrede. Nu får det danske publikum selv mulighed for at opleve filmen.

Skuespilleren Dejan Cukic erklærede sin ubetingede kærlighed til filmen i DR2's Premiere: "”¦ Derfor, er det med stor lettelse og glæde, at 'Submarino' i den grad formår at kaste skyggen fra 'Festen' fra sig og står på egne ben, som et mesterværk."

Filmen er produceret af Morten Kaufman for Nimbus Film og distribueres af Sandrew Metronome Filmdistribution.

"Submarino" får premiere torsdag den 25. marts.