Premiere på talentfilm

NEW DANISH SCREEN. Onsdag den 10. november er der premiere på fem dokumentarfilm fra New Danish Screen med afterparty på Zoo Bar.

Filmene, der er en del af CPH:DOX, vises i to blokke i Cinemateket fra kl. 19. Der er stadig få ledige billetter til Blok 1. Blok 2 er udsolgt, men kan opleves på en ekstra visning fredag den 12. november kl. 19.

Blok 1

  • "Historïsk dokument" af Thomas Pors, 7 min.
  • "Min Avatar og mig" af Bente Milton og Mikkel Stolt, 90 min.

Billetter til Blok 1

Interviews

Læs interview med Mikkel Stolt og Bente Milton om "Min avatar og mig"

Dokumentarisme i cyberspace

og Jakob Boeskov om "Empire North"

Facts findes ikke

Billetter

Blok 2

  • "5 fortællinger om en far" af Nadia Josefine el Said, 21 min.
  • "De nøgne fra Skt. Petersborg" af Ada Bligaard Søby, 23 min.
  • "Empire North" af Jakob Boeskov, 58 min.

Billetter til Blok 2 

Efter visningen onsdag vil der være efterfest på Zoo Bar. NB: Man skal huske sin biografbillet for at komme ind.

Historïsk dokument

Filmen er et afsnit af en dokumentarserie fra fremtiden. En serie, hvor man hver dag hører om vigtige historiske begivenheder fortalt af dem, der så det ske. I dag sidder øjenvidne Christian Kasper Mathiasen i stolen og fortæller sin historie om den store krise i Danmark i slutningen af det 2. årtusinde, nemlig den såkaldte Gærkrise. Thomas Pors er uddannet animationsinstruktør fra Den Danske Filmskole i 2004.

Instruktør: Thomas Pors Fotograf: Sophie Winqvist Klip: Henrik Vincent Thiesen Lyd: Nicolai Linck Produceret af Anna-Maria Kantarius for Upfront Films Længde: 7 min.

Min Avatar og mig

Den lidt uheldige filminstruktør Mikkel beslutter sig for at prøve lykken i den virtuelle verden Second Life. Her møder han den smukke avatar Helena, som giver ham en "makeover" og hjælper ham i gang med en strålende karriere som instruktøren Mike. Parallelt med succesen i Second Life kører hans virkelige liv helt af sporet, kæresten smider ham ud, og han ender med at miste alt.

Læs interview: Dokumentarisme i cyberspace

Instruktører: Bente Milton og Mikkel Stolt Real Life fotograf: Morten Bruus, Henrik Ipsenm.fl. Second Life fotograf: Rob Gould Klipper: Camilla Ebling og Rasmus Gitz-Johansen Komponist: Green Panda og Søren Siegumfeldt Lyd: Anne Jensen, Eddie Simonsen m.fl. Produceret af Bente Milton, Mikkel Stolt og Peter Bech for Milton Media og Fenris Film & Multimedia Længde: 90 min.

5 fortællinger om en far

I et frossent landskab fortæller et barn om en tuschmand, der har skæg og lidt hår på hovedet. En musiker lever et umusikalsk liv. En fængselsbetjent samler på modeltog og længes efter de store have. En sovjetisk kosmonaut sidder i sin rumkapsel i evig orbit. Og en skytsengel danser i vinden under skyerne. I en række korte nedslag fortæller fem piger og voksne kvinder historier om deres fædre. Fortællingerne udfolder sig i store tableauer, tegninger, animation og arkivmateriale. Nadia Josefine el Said er uddannet animationsinstruktør fra Den Danske Filmskole.

Instruktion og manuskript: Nadia Josefine el Said Fotograf: Linda Wassberg Tonemester: Nicolai Linck Klipper: Henrik Thiesen Produceret af Anna-Maria Kantarius for Upfront Films Længde: 21 min.

De nøgne fra Skt. Petersborg

Det er vinter i Skt. Petersborg. Halvnøgne mænd og kvinder står og solbader ved floden, der er frosset til. En terapeut har konsultationer i sin bil på en parkeringsplads. På gaderne samler indvandrerfamilier skrald, klædt i orange veste, så de ikke forveksles med terrorister. Om søndagen danser fulde teenagere foran Vinterpaladset, og et barn reciterer digteren Pushkin fra en stol i et køkken. Tiden går i Skt. Petersborg. Ada Bligaard Søby er uddannet instruktør fra Super16 og står bag titler som "Complaints Choir" og "Black Heart".

Instruktør: Ada Bligaard Søby Fotograf: Max Efros & Ada Bligaard Søby Klipper: Nanna Frank Møller Lyddesign: Roar Skau Olsen Produceret af Lise Saxtrup for Klassefilm Længde 23 min.

Empire North

Kunstner Jakob Boeskov filmdebuterer med et på alle måder eksperimenterende og grænsesøgende værk. Med sig selv i hovedrollen som tegneserietegneren, der beslutter sig til at opgive sin identitet til fordel for sit kyniske, neo-liberalistiske og postmoderne alter ego Henrik Höfgren, kaster Boeskov sig ud i et kontroversielt kunstprojekt, der skal opløse grænsen mellem kunst og liv – og dermed også mellem fiktion og dokumentar. Han udvikler en ID sniper-riffel, der kan bruges til at registrere politiske dissidenter under demonstrationer. Geværet bliver et hit på våbenmessen i Qatar. "Empire North" er optaget på en mobiltelefon og er Boeskovs kommentar til det 21. århundredes post-9/11 paranoia. En dokumentarisk fiktion, en politisk kritik og et risikabelt, socialt eksperiment i ét.

Læs interview: Facts findes ikke

Instruktion og manuskript: Jakob Boeskov Fotograf: Magnus Jønck Klipper: Jakob Boeskov og Theis Schmidt Produceret af Camilla Andersen for Interpretation Productions Længde: 58 min.