Premiere på Tangentspilleren

BIOPREMIERE. Anne Holst Moulvads dokumentar "Tangentspilleren" får biografpremiere den 4. februar. Filmen er et usædvanligt portræt af Kristian Marius Andersen, der på trods af diagnosticeret Aspergers syndrom er blandt landets bedste tangentspillere.

"'Tangentspilleren' er historien om Den grimme ælling, som mentalt forslået lander i Herning, hvor han kommer under dirigent Mads Billes vinger og langsomt folder sig ud som en smuk svane og helstøbt musiker", skriver filmens hjemmeside.

På trods af en bagage med Aspergers syndrom og en opvækst præget af mobning i et nordengelsk arbejdermiljø, er 33-årige Kristian Marius Andersen i dag en af landets bedste improvisatorer på klaver og orgel. Instruktøren har igennem fem år fulgt hans modsætningsfulde liv med en kaotisk dagligdag og kunstneriske højdepunkter.

Kristian kom til Danmark fra England uden nogen formel uddannelse men med et kæmpe musikalsk talent. Her blev han ansat som organistassistent ved Herning Kirke og har siden optrådt i bl.a. Notre Dame og Radiohuset. Han er nu uddannet solist med topkarakterer fra Det Jyske Musikkonservatorium og har gennem musikken fået en vennekreds og en fanskare, hvor han er vellidt og respekteret.

Instruktøren Anne Holst Moulvad stod i 2009 bag dokumentarfilmen "En stemme for livet", som blev vist i 50 danske biografer og med over 10.000 solgte billetter var den tredje mest sete dokumentar i to år. Både den og "Tangentspilleren" er lavet og produceret i Jylland og udsendt uden distributionsselskab.

Den 4. februar har "Tangentspilleren" premiere i 20 biografer landet over, heraf de 15 i Midt- og Vestjylland.

"Tangentspilleren" er produceret af NovaMedia Film og har modtaget lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs mere på filmens hjemmeside

Trailer