Premiere på Tro

TV-PREMIERE. Jens Loftagers filmfilosofiske essay 'Tro' får tv-premiere på DR K søndag den 15. april. Filmen er tredje del af en trilogi.

'Tro' udgør sidste del af instruktør Jens Loftagers filmiske trilogi, som er blevet til over 25 år. Trilogien begyndte med 'Ord' (1994), blev efterfulgt af 'Krig' (2003) og afsluttes nu med 'Tro'.

I 'Tro' bevæger Loftager sig ind på et dogmefyldt og følelsesladet område. Tro kan komme til udtryk på mange måder. Tro kan give selvtillid og livsmod, tro kan samle mennesker, men tro kan også lede mennesker ud i ekstreme valg i livet. Med filmen belyser Jens Loftager troens kontraster på tværs af kulturer og livsstadier.

"For mig har det i høj grad handlet om at flytte diskussionen væk fra den institutionelle tro og over til det personlige. Og dermed også spejle den meget relevante distinktion mellem tro som en (undertrykkende) magt – og tro som en kraft. En distinktion, som forfatteren og filosoffen Villy Sørensen fremførte i 'Ord', den første film i min trilogi," forklarer Jens Loftager.

Alle tre film i trilogien er blevet til i samarbejde med den Oscarbelønnede fotograf Anthony Dod Mantle og Oscarnominerede sound designer Henrik Garnov. 'Tro' er produceret af Mikkel Stolt for Fenris Film med støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Helle Hansen.

Premiere

Hvad: Filmfilosofisk essay 'Tro'

Hvor: DR K

Hvornår: 15. april kl. 14:50

 

Læs mere