Premiere på Valhalla Rising

Onsdag den 31. marts er der premiere på Nicolas Winding Refns dystre vikingeepos om den tavse og mystiske One Eye, der spilles af Mads Mikkelsen.

Det skotske højland tager sig imponerende og dystert ud, som kulisse til Nicolas Winding Refns nye film "Valhalla Rising". Filmens voldsomme handling akkompagneres af en mørk og tung lydside, hvor billederne får lov at tale for sig selv, da der i øvrigt ikke er megen dialog i filmen.

"Valhalla Rising" har Mads Mikkelsens karakter, den overmenneskeligt stærke og stumme One Eye, som omdrejningspunkt, og det er hans skæbnefortælling, som publikum er vidne til.

Høvdingen Barde har i mange år holdt One Eye indespærret i et bur, hvor han som et rovdyr rastløst og anspændt opholder sig, når han ikke udkæmper drabelige gladiatorlignende kampe mod sine medfanger.

One Eye lader sig dog ikke tilbageholde af tremmer og kæder, og på en tur over en bjergkam slår han høvdingen og næsten hele følget ihjel, så blod og indvolde flyder ned af bjergsiderne. One Eye forlader massakren og begynder sin rejse for at finde sit sande jeg, fulgt af drengen Are som han har skånet fra døden.

Filmen havde forpremiere i København den 17. marts i Grand til CPH PIX' lancering af årets program, hvor visningen blev flankeret af mjød og tørret kød som befordring for vikingstemningen. 

"Valhalla Rising" har fået rosende omtale i bl.a. Le MondePremière og Positif efter sin premiere i Frankrig og fik ved sin første visning ved Toronto International Fim Festival i september 2009 ligeledes en flot modtagelse.

Nicalas Winding Refns "Valhalla Rising" har premiere onsdag den 31. marts. Filmen er produceret af Johnny Andersen, Bo Ehrhardt og Henrik Danstrup for One Eye Production med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Tid: Onsdag den 31. marts
Sted og billetter: Øst for Paradis (Århus), Grand (København), Café Biografen (Odense) og Biffen (Aalborg)

Trailer: