Premiere på Veninder på 1. klasse

Smukke veninder, hotte klubber og store drømme. Torsdag den 25. februar kl. 21 har Kanal 4 premiere på "Veninder på 1. klasse".

Line, Mathilde og Louise er veninder. De er fra et af Danmarks største smørhuller: Hellerup. Sammen udgør de hovedpersonerne i den nye tv-hybrid "Veninder på 1. klasse", der kombinerer dokumentarens nærhed og troværdighed med fiktionens præcision og udtryksfuldhed.

I første episode fejrer Line sin 18-års fødselsdag med sin bedste veninde Mathilde, men så dukker Lines ekskæreste, Sebastian, op til festen. Line og Sebastian kan ikke holde fingrene fra hinanden, og Mathilde må minde Line om, at de to veninder ellers havde aftalt at feste igennem og sove sammen. Senere samme aften bliver også Mathilde konfronteret med sin fortid, da de møder partypigen Louise på en af Københavns smarte klubber.

3 veninder

Line, som går i 3. g på Øregaard Gymnasium og er seriens omdrejningspunkt. Hun lever det søde liv nord for København sammen med veninderne.

Mathilde, som går i klasse med Line og er hendes bedste veninde, men føler sig svigtet, da Line finder sammen med sin ekskæreste.

Louise (Lulu), som er festpigen af de tre. Hun ville ikke gå på Øregaard, men valgte at gå på Christianshavns Gymnasium, hvor hun droppede ud efter 1. g.

Public service


Puljen er en del af Medieforliget 2007-2010. Den er på i alt 75 millioner kroner.

Første resultat af Public Service Puljens arbejde var TV2's dokumentarserie "Skolen", som fulgte en lille folkeskole i Sønderjylland og dens forsøg med nye undervisningsmetoder. Senest har dramakomedien "Lærkevej", om livet på en fiktiv dansk parcelhusvej, haft premiere på TV2.

Læs mere om Public Service Puljen.

Seriens fundament er dokumentariske reportager, der som sådan skildrer de medvirkendes egen virkelighed. I hænderne på filminstruktør Christoffer Boe udsættes virkeligheden imidlertid for et skub i retning af iscenesættelse – dels ved en filmisk form og manuskriptopbyggede episoder, dels når instruktøren selv påvirker virkeligheden og opstiller forhindringer for de medvirkende, introducerer nye personer mv.

Public Service Puljen har støttet SBS TV med 3,7 mio. kr. ud af et samlet budget på 6,8 mio. kr. til produktionen af første sæson, der består af 15 afsnit a 25 minutter. Serien produceres for Vega Pictures. Christoffer Boe og Mads Lund har udviklet serien og Roni Ezra har instrueret.

Serien har premiere torsdag den 25. februar på Kanal 4 kl. 21.