Premiere på Vi er de unge hjemløse

PREMIERE. TV 2 sætter ung hjemløshed på dagsordenen med dokumentarserien "Vi er de unge hjemløse", som har tv-premiere kl. 20.50 mandag den 18. april

Hjemløshed er et stigende problem. Også blandt de unge, som i dag udgør en tredjedel af alle Danmarks hjemløse.

I fire programmer inviterer Daniel, Simon og Ravn, der alle er midt i tyverne, os ind i en barsk hverdag præget af kriminalitet, misbrug og psykiske lidelser. TV 2 forsøger med serien at give et bud på, hvordan det er at leve på gaden sammen med de unge, set fra deres perspektiv.

"Det er stærke sager at opleve Simon, Daniel og Ravns liv på gaden helt tæt på og erkende, at vi som samfund åbenbart ikke er i stand til at handle effektivt, når en voksende gruppe unge med psykiske og sociale problemer står til at miste deres fremtid", siger TV 2-redaktør Nikolaj Daugberg.

Han håber, at serien vil være med til at skabe debat og belyse et voksende problem, som folk i hans øjne hverken kender til eller forstår.

Læs tekstredaktør Lone Leths fulde omtale af programmet her. 

I pressemeddelelsen skriver TV 2, at hver femte dansker mener, det er de hjemløses egen skyld, at de ender på gaden. Men ved vi overhovedet, hvad de laver på gaden? Hvorfor er netop de faldet ud af velfærdssamfundet – ofte i en skræmmende ung alder? "Vi er de unge hjemløse" søger svaret på det spørgsmål. Serien har modtaget støtte fra Public Servie Puljen.

Vi er de unge hjemløse
TV 2
Premiere mandag den 18. april kl. 20.50